نماز بدون درود بر «محمّد و آل محمّد صلّى اللّه علیه و آله» پذیرفته نمىشود
(2) [سنن بیهقى 2/ 379] به سند خودش، از «ابو مسعود» نقل کرده است که گفته: هر گاه نماز گزارم و در آن نماز، بر «محمد و آل محمد» درود نفرستم، یقین دارم که نماز کاملى بجاى نیاوردهام.
مؤلف گوید: بار دیگر حدیث مزبور را با اندک فاصلهاى روایت کرده است و در آن حدیث، بجاى «صل على محمد و آل محمد»، «على محمد و آل محمد» آورده است و «دارقطنى» هم، در [سنن خود/ 163] به ذکر این حدیث پرداخته است.
(3) [سنن دارقطنى ص 136] به سند خود، از «ابو مسعود انصارى» روایت کرده است، رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله فرمود: کسى که نماز بگزارد و در آن نماز، بر من و اهل بیتم درود نفرستد، نمازش مقبول نخواهد بود.
(4) [ذخائر العقبى ص 199] از «جابر» روایت کرده است که مىگفت: هر گاه نماز بگزارم و در آن نماز، بر «محمد و آل محمد صلّى اللّه علیه و آله» درود نفرستم، گمان ندارم آن
نماز مقبول پیشگاه الهى قرار بگیرد.
(1) [الصواعق المحرتة ص 88] شافعى گفته است:
یا اهل بیت رسول اللّه حبّکم فرض من اللّه فى القرآن انزله
کفاکم من عظیم القدر انّکم من لم یصلّ علیکم لا صلوة له
؛ «اى خاندان رسول اکرم صلّى اللّه علیه و آله، محبت و علاقهمندى به شما، از سوى خدا تعالى واجب شده است و وجوب آنرا خداى بزرگ در قرآن کریم نازل کرده است.
درباره بزرگى شما همین بس که هر گاه کسى در هنگام نماز درود بر شما نثار نکند، نمازش مقبول پیشگاه حق تعالى نخواهد بود».
مؤلف گوید: دو بیت مزبور را «شبلنجى» در [نور الابصار ص 104] آورده است و بزودى در باب آینده به بخشى از اخبار اشاره مىشود که در آنها آمده است که در تشهّد نماز دستور داده است، بر «محمّد و آل محمّد» درود بفرستند. چنانکه در این حدیث آمده است: «هر گاه یکى از شما به تشهّد نماز مىپردازد، بر اوست که بگوید:
«اللّهمّ صلّ على محمّد و (على) آل محمّد»
از این حدیث پیداست که امر به گفتن صلوات فرموده است و «امر» هم، دلیل بر وجوب است و هر گاه یکى از واجبات نماز بدون جهت ترک شود، نماز باطل است و مقتضاى قاعده، بطلان نماز است تا آنجا که اگر آن واجب، بطور سهو هم ترک شود، باز هم، نماز باطل است مگر اینکه دلیلى بر صحت آن نماز دلالت کند، از قبیل:
«لا تعاد الصلوة الّا من خمس»
(تا به آخر حدیث). «فخر رازى» در تفسیرش، در ذیل تفسیر «آیه مودّت»، سوره «شورا» اظهار داشته است: درود فرستادن بر آل پیغمبر صلّى اللّه علیه و آله از موقعیت بزرگ و بىسابقهاى برخوردار است؛ به همین دلیل است که دعاى براى اهل بیت را پایانگیر تشهّد نماز قرار داده است و فرموده است در پایان تشهّد بگویید:
«اللّهم صلّ على محمّد و على آل محمّد»
*** مارابانظرات خوددرنشرمعارف اهلبیت(ع)یاری دهید***
نوشته شده توسط شیعه مولا علی (ع)اگر خداتوفیق دهد در یکشنبه 89/10/19 ساعت 11:18 صبح موضوع فضایل امیرالمونین علی بن ابیطالب(ع) | ***استفاده از مطالب باذکرمنبع وفرستادن صلوان باعجل فرجهم مانعی ندارد*** .التماس دعا***لینک ثابت