پیمبر اکرم صلّى اللّه علیه و آله بزرگ پیغمبران و پیشواى آنان بود و آنها به او ایمان داشتند
(2) [مستدرک الصحیحین 2/ 546] به سند خود، از «ابو هریره» نقل کرده است که بزرگ پیغمبران پنج تناند و محمّد صلّى اللّه علیه و آله، بزرگ آن پنج تن مىباشد و آنان عبارتند از: نوح علیه السّلام، ابراهیم علیه السّلام، موسى علیه السّلام، عیسى علیه السّلام و محمّد صلّى اللّه علیه و آله .
(3) [کنز العمال 6/ 108] از پیغمبر اکرم صلّى اللّه علیه و آله نقل کرده است که فرمود: من، سیّد پیغمبرانم، هنگامى که آنان به نبوت مبعوث مىشوند، پیش از آنها هستم و هنگامى که وارد صحراى محشر مىشوند، مژدهدهنده آنهایم. هنگامى که از کار خود مأیوس مىشوند، بشارتدهنده آنانم. هنگامى که آنان سر به سجده مىگذارند، و موقعى که اجتماع مىکنند، نزدیکتر از همه آنها، به خدا مىباشم .
هنگامى که لب به سخن مىگشایم، خداى تعالى گفته مرا تصدیق مىکند و شفاعت مرا درباره بزهکاران مىپذیرد و هر گونه سؤالى که از او داشته باشم، پاسخ مرا مىدهد .
«ابن نجّار» این حدیث را نقل کرده است .
(1) [مستدرک الصحیحین 2/ 614] به سند خود، از «ابن عباس» نقل کرده است که گفت: خداى تعالى خطاب به حضرت عیسى علیه السّلام، فرمود: اى عیسى! به محمّد، ایمان بیاور و به هر یک از پیروانت، دستور بده اگر روزگار او را دریابند، به آئین او ایمان بیاورند. چرا که اگر وجود محمّد، منظور نظر نبود، آفریدگان را نمىآفریدیم! و اگر وجود محمّد نبود، بهشت و دوزخ را نیز نمىآفریدم! هنگامى که عرشم را بر روى آب بوجود آوردم، حالت اضطرابى به آن دست داد، با خامه قدرت بر روى آن، نگاشتم: «لا اله الّا اللّه، محمّد رسول اللّه» و همین جمله، اضطراب عرش را آرام ساخت .
(2) [همان کتاب 2/ 617] به سند خود، از «انس بن مالک» روایت کرده است که در یکى از سفرها، در رکاب رسول اکرم صلّى اللّه علیه و آله بودیم، در مسیر خود به منزلگاهى رسیدیم و در آن بیابان به مردى برخورد کردیم که مىگفت: «پروردگارا! مرا از امّت محمّد قرار بده که آنان مورد رحمت تو قرار گرفته و بزهکاریشان بخشیده شده است و از ثواب تو برخوردارند» «انس» گوید: براى آنکه بیشتر از حال او خبردار شوم، نزدیکتر رفتم، مردى را که درازاى اندام او از سیصد ذراع «1» بیشتر بود. به مجردى که مرا دید، گفت: تو کیستى؟ در پاسخ گفتم: من «انس بن مالک»، خدمتکار رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله هستم .
پرسید: رسولخدا کجاست؟ در پاسخ گفتم: او در آنجاست و گفتار تو را مىشنود .
وى گفت: سلام مرا به او ابلاغ کن و بگو برادرت «الیاس» ابلاغ سلام مىنماید .
پس از این از حضورش مرخص شدم و خدمت رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله شرفیاب گردیده و جریان را به عرض رسانیده و از سوى «الیاس» ابلاغ سلام نمودم؛ در این حال، خود «الیاس» وارد شد، سلام کرده و با رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله معانقه نمود آنگاه هر دو
بزرگوار در کنار یکدیگر قرار گرفته و به گفتگو پرداختند. «الیاس» گفت: یا رسول الله، من تمام سال را با روزه به سر مىبرم و سالى یکبار، افطار مىکنم و امروز مصادف با روز افطار من است، دوست دارم امروز را با حضور شما، افطار نمایم در این حال، مائدهاى از آسمان که مرکّب از نان، ماهى و کرفس بود، نازل شد، به خوردن غذا پرداختند و به من هم، از آن مائده، عنایتى فرمودند. پس از صرف غذا، نماز عصر را با اقتداى به رسول اکرم صلّى اللّه علیه و آله به جاى آوردیم، «الیاس» با رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله وداع کرد و مرخص شد و چنان دیدم که بر ابرى سوار بود و بسوى آسمان راهى گردید .
(1) [سنن دارمى 1/ 115] به سند خود، از «جابر» روایت کرده است که در یکى از روزها، «عمر بن خطّاب» با نسخهاى از تورات که در دست داشت، به حضور مبارک رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله شرفیاب شد و به عرض رسانید: یا رسول الله! کتاب حاضر، نسخهاى از تورات است و حرف دیگرى نزد. پس از آن، به خواندن آن پرداخت و در آن حال، چهره رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله تغییر کرد. «ابو بکر» که حضور داشت، گفت: مادرت به عزایت بنشیند! مگر متوجه نیستى از خواندن تو، چهره رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله تغییر کرده است. «عمر خطّاب» گفت: «پناه مىبرم به خدا از غضب او و از خشمناک شدن فرستاده او و اضافه کرد، ما به خدا که پروردگار ماست خرسندیم و به اسلام که دین ماست خوشحالیم و به محمد صلّى اللّه علیه و آله که پیغمبر ماست شادمانیم. پیغمبر اکرم صلّى اللّه علیه و آله در پاسخ او فرمود: به خدایى که جان محمد در کف باکفایت اوست، هر گاه حضرت موسى علیه السّلام آشکار گردد و شما از وى پیروى کنید و دست از آئین من بکشید، بدون شک از راه راست گمراه شدهاید. و اینرا هم بدانید هر گاه موسى علیه السّلام زنده بود و روزگار مرا دریافت مىکرد، چارهاى نداشت جز آنکه باید به من ایمان مىآورد
پیروان رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله در روز قیامت افزونتر از پیروان پیغمبران دیگر مىباشند
(2) [صحیح مسلم] در کتاب «ایمان» در باب سخن رسول اکرم صلّى اللّه علیه و آله که من براى ورود مردم به بهشت، شفاعت مىکنم، به سند خود، از «انس بن مالک» روایت کرده است که پیغمبر اکرم صلّى اللّه علیه و آله مىفرمود: در روز رستاخیز، پیروان من از پیغمبران دیگر، افزونتر است و من نخستین پیغمبرى هستم که حلقه در بهشت را به صدا در مىآورم .
(3) [همان کتاب] در باب مزبور، به سند خود، از «انس بن مالک» روایت کرده است که رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله مىفرمود: من نخستین پیغمبرى هستم که براى ورود مردم به بهشت، از آنان شفاعت مىکنم و پیروان من در آن روز، از پیروان پیغمبران دیگر، افزونتر است .
(4) [همان کتاب] در ذیل باب پیش، به سند خود، از «انس» روایت کرده است که رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله فرمود: من نخستین پیغمبرى هستم که شفاعت بهشتیان را عهدهدار مىشوم و گفته صدق هیچیک از پیغمبران را به اندازه گفتار صدق من
پذیرا نمىشوند. و بسا هست گفته یکى از پیغمبران درباره یک فرد از پیروانش را مىپذیرند و بس
در مورد اینکه پیش آمدهائى که اتفاق مىافتاد پیامبر صلّى اللّه علیه و آله از پشت سر مبارک مىدید و در تاریکى هم هر چه پیش مىآمد مشاهده مىکرد
(2) [صحیح بخارى] در کتاب «صلوة» در باب اندرزى که امام در ضمن اتمام نماز براى مردم ایراد مىکند، به سند خود، از «ابو هریره» روایت کرده است، رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله خطاب به مردم فرمود: آیا مشاهده مىکنید که اینجا قبله من است؟
سوگند به خدا! خشوع و رکوع شما از نظر من پوشیده نمىباشد و من شما را از پشت سر مشاهده مىکنم .
(3) [همان کتاب] در باب مذکور، به سند خود، از «انس بن مالک» روایت کرده است، پس از آنکه نماز را همراه رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله بجاى آوردیم، پیغمبر اکرم صلّى اللّه علیه و آله بر فراز منبر قرار گرفت و حقایقى درباره نماز و رکوع در نماز، بیان فرمود و اضافه کرد: من شما را از پشت سرم مىبینم، همانگونه که از روبرو مشاهدهتان مىکنم .
(1) [همان کتاب] در باب آراستن صفهاى نماز، به سند خود، از «انس» روایت کرده است، آنگاه که هنگام اقامه نماز فرا مىرسید، رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله به ما توجه کرده، مىفرمود: صفهاى نماز را بخوبى آراسته کنید، زیرا من از پشت سرم شما را مىبینم .
(2) [صحیح مسلم] در کتاب «صلوة» در باب دستور به نیکو انجام دادن نماز، به سند خود، از «ابو هریره» روایت کرده است، در یکى از روزها که همراه با پیغمبر اکرم صلّى اللّه علیه و آله نماز را بپاى داشتیم، خطاب به یکى از حاضران فرمود: نماز را به خوبى بجاى نمىآورى، آیا نمازگزار به خود توجه نمىکند که چگونه نماز را بجاى مىآورد؟ آرى او براى خود نماز مىگزارد. و اضافه فرمود: بخدا سوگند! من، شما را از پشت سرم آنچنان مىبینم که در برابرم شما را مشاهده مىنمایم .
(3) [همان کتاب] در باب نهى از سبقت گرفتن بر امام جماعت، به سند خود، از «انس» روایت کرده است. در یکى از روزها که رسول اکرم صلّى اللّه علیه و آله نماز را به جماعت برگزار کرد پس از اتمام نماز به ما توجه کرده و خطاب به حاضران فرمود: اى مردم! من امام شما هستم، بنابر این در رکوع و سجود و قیام و سلام بر من پیشى نگیرید؛ چه آنکه من شما را از پشت سر و از برابرم مشاهده مىکنم .
پس از این فرمود: سوگند به خدائى که جان من در دست اوست، هر گاه شما هم ببینید آنچه را که من دیدهام کمتر مىخندید و بیشتر مىگریید. پرسیدند: مگر چه دیدهاید؟ فرمود: بهشت و دوزخ را مشاهده کردم.
تاریخ بغداد 4/ 272] به سند خود، از «عایشه» نقل کرده است گفت:
رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله در تاریکى آنچنان مىدید که در روشنائى مشاهده مىنمود
اینکه شیطان به صورت رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله مجسّم نمىشود
صحیح بخارى] در کتاب «علم» در باب بزهکارى کسى که رسول اکرم صلّى اللّه علیه و آله را تکذیب نماید، به سند خود، از «ابو هریره» از پیغمبر اکرم صلّى اللّه علیه و آله نقل کرده است که فرمود: فرزندان خود را به نام من بنامید و کنیه «1» آنها را به کنیه من بخوانید و کسى که مرا در خواب ببیند، شخص مرا دیده است؛ زیرا شیطان به صورت من مجسّم نمیشود و کسى که آگاهانه مرا تکذیب کند، به آتش دوزخ گرفتار خواهد شد.
همان کتاب] در کتاب «تعبیر» در باب کسى که پیغمبر اکرم صلّى اللّه علیه و آله را در خواب ببیند، به سند خود، از «انس» روایت کرده است که پیغمبر اکرم صلّى اللّه علیه و آله فرمود:
کسى که مرا در خواب ببیند، قطعا مرا دیده است؛ براى اینکه شیطان به صورت من مجسّم نمىشود. و خواب مؤمن، چهل و شش جزء از اجزاى پیغمبرى است.
(1) [صحیح مسلم] در کتاب «رؤیا» به مناسبت فرمایش رسول اکرم صلّى اللّه علیه و آله «کسى که مرا در خواب ببیند مرا دیده است»، به سند خود، از «ابو هریره» نقل کرده است که از رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله شنیدم مىفرمود: کسى که مرا در خواب ببیند، طولى نمىکشد که مرا در بیدارى مىبیند و در روایتى دیگر، چنان است که مرا در بیدارى دیده است؛ براى اینکه شیطان به صورت من مجسّم نمىشود
ادامه مطلب ....
نوشته شده توسط شیعه مولا علی (ع)اگر خداتوفیق دهد در پنج شنبه 89/10/16 ساعت 10:17 صبح موضوع | ***استفاده از مطالب باذکرمنبع وفرستادن صلوان باعجل فرجهم مانعی ندارد*** .التماس دعا***لینک ثابت